Zorgpersoneel Jan Palfijn kan nu op adem komen in luxueuze massagezetels © Klaas De Scheirder

Het zorgpersoneel van het Jan Palfijn-ziekenhuis kan vanaf nu even ontspannen in twee luxueuze massagezetels. Het was verpleegkundige Vivi die op het idee kwam om een stille ruimte te organiseren waar verpleegkundigen even kunnen uitblazen. Health Mate bvba uit Lier gaf met veel plezier twee massagezetels ter beschikking.

Vivi is verpleegkundige in het Jan Palfijn ziekenhuis en werkt daarnaast ook nog als massagetherapeute in bijberoep. Als geen ander beseft Vivi dus dat het noodzakelijk is de batterijen tijdig op te laden, zeker in deze tijden waar het coronavirus het uiterste vraagt van het zorgpersoneel. “Ik merk dat heel veel collega’s het erg zwaar hebben. Niet alleen mentaal maar ook fysiek. De voorbije maanden moest ik enorm veel opkrik massages geven aan verschillende uitgeputte collega’s”, vertelt Vivi.

Omdat Vivi vanaf volgende week aan de slag gaat als coach voor de zorgbuddy’s op de Covid-afdeling, is ze verplicht haar thuispraktijk even on hold te zetten. “Zo kreeg ik het idee om in het ziekenhuis een soort stille ruimte te installeren waar het zorgpersoneel even op adem kan komen. Om voor voldoende rust te zorgen wilde ik die inrichten met speciale massagezetels”, gaat Vivi verder. De directie kon haar idee wel smaken en Vivi ging op zoek naar partners die dergelijke zetels konden leveren.

En zo kwam Health Mate bvba uit Lier ten tonele. Health Mate bvba is invoerder van Health Mate® infraroodcabines en massagezetels. “Toen wij de vraag kregen van Jan Palfijn om massagezetels ter beschikking te stellen voor het personeel hebben wij geen seconde getwijfeld. Op die manier kunnen wij ook ons steentje bijdragen en het zorgpersoneel een hart onder de riem steken. Wij hebben met veel plezier de massagestoelen geleverd aan het ziekenhuis. Het gaat om luxueuze zetels die je van top tot teen masseren”, vertelt Janne van Health Mate.