Medische studies

De voorbije 40 jaar is er uitvoerig onderzoek gedaan naar de effecten van infraroodtherapie.
Zo is er bijvoorbeeld in Japan zelfs een ‘Infrared Society’, een groep artsen, wetenschappers en kinesisten die overtuigd zijn van de weldaden van infraroodstralen en er veel onderzoek naar doen.
Maar ook in de Verenigde Staten zijn er heel wat studies gepubliceerd over het resultaat van een behandeling met infraroodlicht.

“Het effect van een Health Mate infraroodsauna is geen hocus pocus. Medische studies bewijzen dat het werkt.”

Goed voor personen met autisme

BEVORDERT BLOEDCIRCULATIE IN DE HERSENEN

Een studie van de toonaangevende Journal of the American Medical Association (JAMA) wijst uit dat kinderen met autisme vaak moeite hebben met het omzetten van energie op celniveau.

Ze hebben ook vaker last van verminderde bloedcirculatie in bepaalde delen van de hersenen. Omdat een infraroodsauna de bloedcirculatie opmerkelijk verbetert, hebben zij er enorm veel baat bij.

Hart- en vaatziekten voorkomen

A SAUNA A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY

De Amerikaanse cardioloog Joel Kahn zei onlangs dat een infraroodsauna “weleens één van de belangrijkste manieren kan zijn om hart- en vaatziekten te voorkomen.” Kahn haalde de mosterd bij zijn Japanse collega’s, waar infraroodtherapie ‘waon’-therapie wordt genoemd (wa = verzachten, on = warmte).

Zij deden onderzoek bij 129 hartpatiënten die twee keer per week een kwartiertje in een infraroodsauna op 60° zaten en daarna een half uurtje uitzweetten buiten de sauna, gewikkeld in handdoeken. Ze werden gedurende vijf jaar vergeleken met hartpatiënten die dit niet deden.

De onderzoekers stelden vast dat de functie van de endotheelcellen van de eerste groep was verbeterd. Bovendien werden de patiënten die geen infraroodkuur volgden twee keer zo vaak opgenomen in het ziekenhuis. En stierven ze binnen de onderzochte periode ook twee keer zo vaak. (PS Wist je dat endotheelcellen zich vooral aan de binnenkant van hart en bloedvaten bevinden?)

Conclusie van Joel Kahn: “It appears that a sauna a day keeps both the heart attack and the doctor away.”

Bron: The Huffington Post

Patiënten met reumatoïde artritis en ankyloserende spondylitis

50% MINDER PIJN

Bij alle patiënten werd tijdens de behandeling met infraroodstraling een klinisch relevante verbetering vastgesteld. Zowel de pijn als de stijfheid verbeterde. Deze daalde zelfs met 5 tot 24 punten.

Bij patiënten met respectievelijk reumatoïde artritis en ankyloserende spondylitis verminderde de pijn met ongeveer 40 % en 60 %, en de stijfheid met ongeveer 50 % en 60 %.

Alle patiënten voelden zich goed tijdens en na de infraroodbehandeling. Dertig minuten na het einde van de behandeling voelde 88,2 % van de patiënten zich “comfortabel” of “heel comfortabel”.

De resultaten van deze studie tonen aan dat het gebruik van een infraroodsauna als behandeling haalbaar is. En bovendien goed verdragen wordt door patiënten met inflammatoire artritis.

Vermindert depressie en verlies van eetlust

ZO HEILZAAM IS WARMTETHERAPIE

Bij matig depressieve patiënten verminderden de lichamelijke en mentale klachten en werd een ontspanningseffect verkregen na herhaalde warmtetherapie.

Bovendien ontdekten we dat het hongergevoel terugkeerde en dat de concentraties van plasmaghreline en de dagelijkse calorie-inname verhoogden na herhaalde warmtetherapie.

Patiënten met hartfalen

VERBETERING VAN HARTFUNCTIE

Herhaalde infraroodsaunatherapie (60 °C gedurende 15 minuten) verbeterde de hemodynamische parameters, de klinische symptomen, de hartfunctie en de vasculaire endotheliale functie bij patiënten met congestief hartfalen (CHF) […]

Saunatherapie verbeterde de hartindex, de gemiddelde pulmonale wiggedruk, de systemische en pulmonale vasculaire weerstand en de hartfunctie. Saunabehandeling wordt als veilig beschouwd voor CHF-patiënten in NYHA-klassen I, II en III.

Het lijkt erop dat saunabehandeling kan helpen om klinische symptomen en hemodynamische parameters te verbeteren. En dit bovenop een verbetering in de endotheelfunctie bij CHF-patiënten van wie de endotheelfunctie verstoord is.

Meer weten over de voordelen?

Lees meer
Ontdek ons aanbod