Hoe werken de Health Mate infraroodstralen

Infraroodstralen werken op een andere manier dan je zou verwachten. Want infraroodstralen verwarmen je lichaam van binnenuit. Dit in tegenstelling tot een klassieke sauna. Want daar wordt de cabine eerst verwarmd. Daarna pas je lichaam. Hoe werken infraroodstralen dan wel? Samengevat: ze brengen de moleculen in je lichaam in beweging. En zo raken je spieren doorbloed. 

Ze krijgen dus extra zuurstof en gaan zich ontspannen en meer flexibel worden. Dit verklaart het positieve effect van een Health Mate® infraroodsauna op mensen die 2 à 3 keer per week hun infraroodsauna gebruiken. Ze hebben minder pijn. En moeten minder vaak beroep doen op een kinesist.

“Een Health Mate® sessie van 20 minuten staat gelijk aan een half uurtje sporten.”

De juiste infraroodstralen

EEN KWESTIE VAN DE JUISTE GOLFLENGTE

Het belangrijkste is dat de infraroodstralen van je sauna een heel specifieke golflengte hebben. Een golflengte die als het ware ‘gemaakt’ is voor het menselijke lichaam. Dat verklaart meteen het verschil tussen een Health Mate® en een ander (vaak goedkoper) merk.Alleen Health Mate® gebruikt infraroodstralen die op 6.340 nanometer onze lichaamscellen laten vibreren. Zo warmen ze ons lichaam van binnenuit op. Bovendien is die 6.340 nanometer is heel bewust gekozen. Want het is de perfecte golflengte om onze lichaamscellen te bereiken en een langdurig gezondheidseffect te bekomen. Zo werken de infraroodstralen van Health Mate® perfect in op je lichaam.

Wat is infraroodstraling?

Lees meer
Ontdek ons aanbod