Het verschil tussen Health Mate en een ander merk?

Er zijn veel infraroodsauna’s op de markt, vaak ook goedkopere dan die van Health Mate . Maar laat je niet misleiden. Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam. Health Mate is reeds 40 jaar marktleider en voor zovelen onmisbaar geworden. We gebruiken de beste materialen en technieken waardoor we als enige fabrikant levenslange garantie kunnen bieden.

“Niet alle infraroodstraling heeft hetzelfde effect op je lichaam.”

De infraroodgolven van Health Mate

GEPATENTEERDE FIR-ELEMENTEN

Health Mate maakt gebruik van gepatenteerde FIR-elementen. Enkel infraroodgolven tussen 5.600 en 10.000 nanometer hebben een therapeutische werking op het menselijk lichaam (‘deep level therapy’), waarvan de piek op 9400 nanometer ligt. Health Mate genereert 6.340 nanometer. Alles wat onder de 5.600 nanometer ligt, werkt uitsluitend als oppervlaktewarming, medisch omschreven als perifere opwarming. (‘peripheral warming’) Health Mate infraroodstralen van 6.340 nm brengen microscopisch kleine watermoleculen in beweging, waardoor warmte ontstaat. Het lichaam zorgt er zelf voor dat deze warmte diep in het lichaam wordt gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt (deep level therapy). Als gevolg daarvan versnelt de bloedcirculatie in het gehele lichaam en verbetert ons cel metabolisme.

Wat is het resultaat van deze technologie?

DE HELENDE WERKING

De helende werking vertaalt zich in een afname van pijn aan de spieren, gewrichten of zelfs organen. De Health Mate infrarood energie die dus enkel op deze manier in ons lichaam binnenkomt, stimuleert het immuunsysteem, geeft impulsen aan het cel vernieuwingsproces, biedt een heilzame ondersteuning bij medische klachten en verbetert de bloeddoorstroming. Dit zodat we sterk, gezond en energiek blijven.

Het verschil zit ‘m in onze stralingselementen

TECOLOY STRALINGSELEMENTEN!

Health Mate is de enige infraroodsauna-fabrikant ter wereld die Tecoloy stralingselementen gebruikt die op een golflengte zitten van 6.340 nanometer. Deze golflengte is als het ware ‘gemaakt’ voor ons lichaam en heeft een therapeutisch effect.De goedkopere versies (alsook onze Economy cabines) werken met minderwaardige stralingselementen die géén langdurige gezondheidsvoordelen opleveren. De warmte doet wel deugd, maar het effect is hetzelfde als een warm bad nemen.

Het verschil zit ‘m in de houtsoort die we gebruiken

RODE CANADESE CEDER!

De Health Mate infraroodsauna’s zijn vervaardigd van 1ste keus Canadese rode ceder, die ideaal bestand is tegen hoge temperaturen. Goedkopere houtsoorten vervormen of scheuren, rode ceder niet. Ceder heeft een holle celstructuur en heeft als enige houtsoort de eigenschap om infraroodstraling te reflecteren.

De unieke stralingselementen van Health Mate

Lees meer
Ontdek ons aanbod