Categorieën

Wat doet infraroodlicht

Kom langs in één van onze winkels en ontdek de batibouw-kortingen !!

Het was Isaac Newton die ontdekte dat het zonlicht samengesteld is uit alle kleuren van de regenboog. Sommige kleuren kunnen we zien, andere zijn voor het menselijk oog niet te onderscheiden, zoals infrarood en ultraviolet. Beiden vallen net buiten het zichtbaar spectrum. We ervaren ze dan ook niet als kleuren, maar als licht of warmte.

Niet alle infrarood licht is hetzelfde. De NASA ontdekte toevallig dat infraroodstraling met een golflengte tussen 5.600 en 10.000 nm* hetzelfde ritme heeft als het water in onze cellen. (*) nm: een nanometer is één miljoenste van een millimeter. Health Mate levert de enige infraroodcabines waar deze NASA technologie in is verwerkt.

Hoe werkt infraroodlicht?

De warmtestralen van het infrarood licht in een Health Mate® cabine dringen door tot in onze lichaamscellen waarbij ze energie afstaan, moleculen in beweging brengen en zo warmte opwekken. Deze infraroodstralen slagen erin ons lichaam op te warmen zonder de omgevingslucht te verwarmen. En dat is net één van de troeven van dit infrarood licht.

Er gaat geen energie verloren, je lichaam warmt op maar de omgevingslucht blijft aangenaam. Je lichaam absorbeert die stralen en geniet van de warmtewerking. Zo kunnen je spieren ontspannen en verdwijnt elke spanning uit je lichaam. Zelfs het verkrampt gevoel in je nek en schouders is weg.

Een Health Mate® infraroodsessie heeft een heilzame werking op je afweersysteem en kan een perfecte ondersteuning bieden bij de behandeling van spierpijn.
Geen wonder dat onze klanten geen massages meer nodig hebben of minder frequent naar de fysiotherapeut hoeven te gaan.

Wat doet infraroodlicht?

Infraroodstralen dringen diep door in je lichaam en drijven je lichaamstemperatuur op. Door de warmte en de energie die je lichaam absorbeert, wordt je afweersysteem gestimuleerd en krijgt het celvernieuwingsproces impulsen. Dat verklaart meteen waarom trouwe saunabezoekers minder vaak verkouden zijn.

Maar een Health Mate® infraroodcabine heeft nog meer troeven. Precies door het diep doordringen van de warmtestralen verbetert de bloeddoorstroming wat voor vele aandoeningen of klachten een weldaad is. De warmte doet je spieren goed en je krijgt tal van impulsen die hetzelfde effect hebben als een half uurtje sporten. Zonder dat het je moeite kost bovendien.

Een Health Mate® infraroodtherapie kan ook een perfecte ondersteuning bieden bij de behandeling van uiteenlopende medische klachten. Daarnaast zijn de Health Mate infraroodcabines volledig veilig voor kinderen en volwassenen.

Gebruikt u een infraroodcabine voor medische redenen? Dan kunt u het beste eerst met uw arts overleggen. Tijdens een zwangerschap wordt het gebruik van een infraroodcabine afgeraden.

Wat doet de straling in je lichaam?

Tijdens een Health Mate® infraroodsessie warmt je lichaam geleidelijk aan op. Je gaat transpireren omdat je lichaam aan de slag gaat om de warmte af te voeren. Je verliest lichaamsvocht – 80% water en 20% afvalstoffen – maar dat is niet alles. Heel dat afkoelingsproces vraagt energie. Dat betekent dus ook dat je calorieën verbrandt. Zonder dat het moeite kost en zonder dat je er moe van wordt.

Je zit lekker relaxt en comfortabel en toch is je hele lichaam hard aan het werk. Je voelt dat uiteindelijk wel, want je hartslag versnelt en je bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, alsof je een half uurtje gelopen hebt. Al na de eerste infraroodsessie voel je verschil. Je voelt je goed, alle spanning is verdwenen en je spieren zijn weer soepel. Zelfs je huid heeft na een half uurtje infraroodtherapie een frissere teint.