Categorieën

Deskundige uitleg

Kom langs in één van onze winkels en ontdek de batibouw-kortingen !!

Deskundige uitleg over de verschillende Infrarood (IR) straling

Infrarood A = korte golf     –    Infrarood B = midden golf    –    Infrarood C = lange golf

Health Mate Therapeutisch Infrarood maakt gebruik van gepatenteerde FIR-elementen met 100% IR-C lange golf  dwz. 6340 – 15.000nm.  Deze infrarood-elementen werden in de jaren 70-80 ontwikkeld door de NASA waarvan het wetenschappelijk resultaat en onderzoek is verricht door de NASA zelf (de space shuttles werden voorzien van de lange golf IR-C Infrarood stralers voor cardiovasculaire doeleinden voor de astronauten) Enkel Infraroodgolven tussen 5600 en 10000 nanometer hebben een Therapeutische werking op het menselijk lichaam (deep level therapy)

De Health Mate Infrarood-element is vervaardigd uit samengeperst keramiek met een legering van Tecoloy® (mengeling van nikkel, chroom, aluminium en titanium) dat ervoor zorgt dat de Infrarood straling volledig wordt doorgelaten, dat de manteltemperatuur van het element laag blijft en de Tecoloy® draagt ook bij tot een langere levensduur. Health Mate bezit de rechten op deze samenstelling, in de meer dan 40 jaar dat Health Mate bestaat is er niemand in geslaagd om een IR-C element te vinden dat evenaart laat staan een beter te vinden.

Het menselijk lichaam heeft een 100% lange golf Infraroodstralingsoutput waarvan de piek op 9400 nanometer (nm) ligt. Hoe dichter deze waarde wordt benaderd, des te beter de therapeutische werking. Health Mate genereert 6340 nm. Alles wat onder de 5600 nm ligt, werkt uitsluitend als oppervlakteopwarming en heeft geen therapeutische dieptewerking op het menselijk lichaam.

De lange golf IR-C Infraroodstralen van Health Mate van  6340 nm dringen net onder de huid binnen en zijn daarom veilig voor zowel jonge als oudere mensen. In onze huid brengen ze de  microscopisch kleine watermoleculen in beweging, waardoor warmte ontstaat. Het lichaam zorgt er zelf voor dat deze warmte diep in het lichaam word gestuurd, waardoor het sneller, efficiënter, beter én vooral veiliger opwarmt (deep level therapy). Als gevolg daarvan versnelt de bloedcirculatie in het gehele lichaam en verbetert ons cel metabolisme.

De Health Mate Infrarood-elementen zorgen voor de heilzame therapeutische werking en vertaalt zich in een afname van pijn aan de spieren, gewrichten of zelfs organen. De lange golf  IR-C Infrarood energie die dus enkel op deze manier in ons lichaam binnenkomt, stimuleert het immuunsysteem, geeft impulsen aan het cel vernieuwingsproces zodat we sterk, gezond en energiek blijven.

Onder de noemer van (warmte-infrarood) bevinden zich voornamelijk de full spectrum stralers, breedspectrum stralers, magnesiumoxide stralers en/of korte golf IR-A-lampen. Bij maximaal stralingsvermogen ontwikkelen deze stralers zeer hoge manteltemperaturen omwille van het hoge percentage IR-A of korte golf infrarood daarin aanwezig. Dit zorgt voor een snelle huidoppervlakte opwarming, hier creëert men een verhoogd risico op huidverbranding. IR-A kort golf situeert zich rond de 750-1500 nanometer (nm) en wordt voornamelijk gebruikt voor kortstondige,  lokale behandelingen van acute aandoeningen (maw. aandoeningen van voorbijgaande aard en steeds onder medisch toezicht)

IR-A korte golf straling op het menselijk lichaam kenmerkt zich dus als volgt : de te behandelen zone moet rechtstreeks bestraald worden. Indringdiepte van 4 à 5mm (!) gevaarlijk voor inwendige prothesen (bv. knie, heupprothesen, pacemakers en osteosynthesematerialen bv. bouten, plaatjes, botpennen, schroeven enz). De IR-A korte golf straling brengt zijn energie over in de vaste materialen zoals vet-spierweefsel dat wordt bestraald. Creëert enkel in de zone die wordt bestraald een bloedvatverwijding, waardoor uitsluitend in die zone ook een betere bloedtoevoer ontstaat en de daarmee gepaarde pijndemping. (althans gedurende de tijd van de bestraling) Wordt niet langer dan 10-15min gebruikt (een langer gebruik verhoogd het risico op hittekrampen, hoofdpijn, duizeligheid, zwakte, desoriëntatie, stuipen, flauwvallen, bewusteloosheid of verstoorde ademhaling). Wordt afgeraden bij ouderen, kinderen en jonge kinderen, obesen en personen met chronische medische klachten, frequent gebruik kan op lagere termijn huidproblemen veroorzaken. Is net zoals in klassieke sauna belastend voor het hart. Een Infrarood veiligheidsbril wordt aangeraden bij dit type Infraroodcabines.

Hopend hebben wij voor u een duidelijk beeld kunnen schetsen van de verschillende Infrarood stralers en u daarin wegwijs gemaakt om de goede keuze te maken bij een aankoop van de  Top-technologie Infraroodsauna-cabine van Health Mate, een cabine met Levenslange garantie.

De Health Mate Infraroodsauna-cabines voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en dragen zowel TUV, CE, CSA Canada en CSA USA veiligheidscertificaten.

beter-leven