“In een gewone sauna krijg je me niet meer in”

Katrien Pauwels is 9-voudig Belgisch kampioene kunstschaatsen en nam in de jaren 80 twee keer deel aan de Olympische winterspelen. Competities doet ze niet meer, maar ze geeft nog wel les aan gevorderde schaatsers.

Katrien: “Ik ging vroeger weleens naar een gewone sauna, maar dat was toch niet hetzelfde. Je moest de verplaatsing maken, je afspraak respecteren… Sinds ik thuis zelf mijn infraroodsauna van Health Mate heb, is er een nieuwe wereld opengegaan. Ik kies zelf mijn saunamoment, neem m’n favoriete muziek mee en ik kan me écht ontspannen.
De infraroodstralen doen enorm deugd aan mijn spieren – als schaatser gebruik ik ze allemaal! – en ook mentaal kom ik tot rust. Het is tegelijk een moment van afzondering en bezinning.
De warmte in een gewone sauna is bijna ondraaglijk, het is ‘afzien’. Mij krijg je er alleszins niet meer in. In mijn infraroodsauna is het ‘genieten’. Ik neem er 2 à 3 keer per week de tijd voor. Liefst ’s avonds, als een ritueel voor het slapengaan. En geloof me, ik ben zo rustig en ontspannen na zo’n saunabeurt dat ook de kwaliteit van mijn slaap veel beter is!”